Inspiracija za sve one kojima inspiracija treba

Ovaj 41-godišnji Huang Guofu savladao je tehniku paintbrash slikanja i to ustima i desnom nogom, pošto je bez ruku ostao u 4. godini. Zbog strašnog strujnog udara izgubio je obe ruke, ali ne i ogromnu volju da slika.  Počeo je da slika u 12-toj godini i kaže da mu slike u početku nisu ličile na ono što je želeo, ali kako su prolazile godine, sve je bolje savladavao tehniku. U 18-toj godini napušta studije, jer mu se otac teško razboljeva, pa je krenuo u pohod da skupi neophodan novac za očeve lekove. Putovao je od grada do grada, i slikao  svoje prelepe slike na ulicama tih gradova i prodavao svoja umetnička dela raznim prolaznicima.

Tokom tih putovanja neko mu je skrenuo pažnju kako mu slikanje desnom nogom baš i nije elegantno, te on uzima kist u usta i počinje da slika na nov način. Tokom tih putovanja upoznao je Hu Guoui, ženu koja se zaljubila u njegovu snažnu volju i talenat u slikanju. Uskoro se dvoje venčalo (2000. godine) i ona postaje njegova pomoćnica, noseći mu platna i sav potreban materijal.

Ovaj umetnik veruje da “Kad Bog zatvori jedna vrata, u isto vreme otvara druga”,  i tvrdi da je srećan i zadovoljan onim što mu je Bog dao.

Fotografije su rad  Zhou Ge/Xinhua

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s