Lenja pita sa jabukama

 Iz razloga što je kolač stvarno jednostavan za napraviti, a mnogo je ukusan, moram da ga podelim sa svima Vama.

Potreban materijal:

1 kg jabuka

malo cimeta

2 jajeta

1 1/2 čaša (od pavlake) šećera

1 čaša pavlake

1 čaša ulja

Prašak za pecivo i 2 čaše brašna

Ko voli miris vanilije, može da stavi i kesicu vanilin šećera.

Priprema:

Kao prvo predlažem da odradite špinovanje jabuka, krupno rendane jabuke stavite u šerpu  sa malo šećera, recimo 2 kašike i cimeta po želji. Kad se jabuke dobro omekšaju i skoro sav sok ispari, one su spremne. Tek onda pripremati smesu za biskvit. Sve  sastojke mikserom umutiti. Nije bitan raspored sastojaka, samo da na kraju stavljate brašno sa praškom za pecivo. Zatim pola smese staviti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Peći na 220 stepeni, dok se gornji deo biskvita malo ne zapeče. Onda na sve to lepo ujednačeno staviti ušpinovane jabuke. Zatim preko jabuka odmah stavite drugu polovinu smese. Tako da prekrije sve jabuke. Vratite u rernu i pecite dok biskvit ne porumeni. Proverite sa čačkalicom da li vam je testo dobro pečeno. Izvadite da se ohladi. Kad se ohladi pospite šećerom u prahu i uživajte u najsočnijoj lenjoj piti.

Prijatno!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s