Kreativni stanovi

Skoro sam za sebe čula da nikad neću odrasti, a i zašto bih. Ako ne odrastemo do 50-te, onda ni ne moramo, zar ne? Uglavnom, nakon tog komplimenta, pomislila sam na sve ljude slične meni i na to kakva bi idealna kuća bila za detinji profil čoveka.  Naravno kuća sa toboganom umesto stepenica. Izvolite spisak od pet najlepših tobogana unutar kuće. Uživajte!

1.  Ovaj tobogan se nalazi, ni manje ni više, u New York-u, i to u East Village-u. Dizajnirali su ih fenomenalni dizajneri Turettarch studija.  Cilj ovog tobogana je povezivanje dva manja stana u jedan prelep dupleks.

2.Kuća pod nazivom The Rainbow House,iz Londona,  vesela je i prelepa kuća, sa toboganom koji povezuje kupatilo koje se nalazi na spratu i dnevne sobe u prizemnom delu kuće.  Dizajn ove kuće rad je  Ab Rogers studija.

3. Tobogan napravljen tako da povezuje tri nivoa kuće koja se nalazi u Tokiju, Japan. Deluje kao da je tobogan obmotao kuću. Deca uživaju u njemu, a sigurno i sami vlasnici kuće. Ovu kuću dizajnirali su fenomenalni Level Architects.  (Fotografije sa My Modern Met)

4. Betonski tobogan koji povezuje dečiju sobu sa kuhinjom,  nalazi se u kući u blizini Jakarta-e. Kuću su radili ljudi iz Aboday studija za arhitekturu, enterijer, urbani i kreativni rad. (Fotografije sa dezeen.com)

5. Još jedan sjajan tobogan unutar kuće iz Oxford Gardens-a u Londonu.  Iza ovog tobogana stoji Alex Michaelis i njegov studio Michaelis Boyd Associates.

Posle svega ovoga ko želi da odraste.

Advertisements

2 thoughts on “Kreativni stanovi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s