Najlepša torta, bar za oko

Verovatno već znate ko je Martha Stewart. Na njenom site-u sam naletela na ovu sliku i oduševila se njenim izgledom. Ukoliko imate želju da probate i napravite ovu tortu, pogledajte recept ovde. Oduševljava me količina kreativnosti i truda uloženog u ovu poslasticu. Posebno su napravljeni cvetići od krep papira, gnezdo od kadaifa, a i ljuskice od čokolade su ručno pravljene.

Advertisements

12 thoughts on “Najlepša torta, bar za oko

  1. Mmmmm, spolja sjajno, još ako je iznutra kremasta i čokoladna kako slika obećava :-). Dalo mi je lepu inspiraciju za uskršnju tortu, oproban najčokoladniji recept koji sam ikad testirala: francuska torta :-).

    • Francuska torta. Gde ima recept? Piši odmah. Tražim šta da mutim za Uskrs. Još ako je jednostavna. Ah. Čokolada!!! Imam gomilu recepata, ali nezasita sam novim idejama. 🙂

      • Pišem večeras. Divna je i natprosečno čokoladna. Osim toga, moguće je i oblikovati je (ja sam od nje pravila vulkan, gitaru isl). Eeee, sad spremanje … zahteva pečenje svake kore pojedinačno i lagano ukuvavanje fila. Inače, osim nje, naš kućni favorit je i moskva-šnit :-).

  2. Jedva čekam. Hvala. Jela sam neku tortu “Moskva” iz hotela Moskve. Ne znam je li to taj slatkiš o kome pišeš. Ova torta “Moskva” je stvarno vrhunska.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s