Odlično testo za pizza-u

Ne želim mnogo da hvalim ovo testo. Isprobala sam mnogo različitih recepata, ali ovaj se pokazao najbolje i ostala sam pri njemu. Više se ni sama ne sećam gde sam naletela na recept, jedino znam da ga ne menjam već toliko dugo.  Mogu odmah da otvorim svoju Pizzeriu. Svi koji su je probali, tražili su i potpisan primerak recepta.  Probajte!

Potrebni sastojci:

  • 20 g svežeg kvasca ili 1 kesica suvog kvasca
  • oko 200 ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 320 g brašna (glatkog)
  • 1 kašičica soli
  • 2-3 kašike maslinovog ulja

Postupak:

U toplu vodu stavite malo brašna i kvasac, da se kvasac otopi. U veću posudu stavite brašno, so i šećer. Sve lepo promešajte. Dodajte maslinovo ulje, ali još ne mešajte. Kada se kvasac otopio, sipajte i njega u testo, pa tek onda umesite testo. Testo će biti lepljivo, ali ne brinite. Poklopite i ostavite na toplom da se testo diže, oko pola sata. Kada se diglo, ruke nauljite maslinovim uljem, pa ga malo umesite rukama. U tepsiju, onu veliku za šporet, stavite pak papir i lagano prstima rastanjite testo. Prvo na njega stavite sos, odnosno smesu od paradajz sosa, maslinovog ulja i origana. Preko stavljajte šta volite. Obavezno stavite i mocarela sir. Prelepo se topi i stvoren je za pizza-u. Prvo pizza-u pecite 7-10 minuta na 250 minuta, pa na kraju stavite kačkavalj i vratite u rernu na još 4 minuta na 150 stepeni.

Prijatno!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s