Mocarela pečurke

Oduvek cenim funkcionalne stvari. Zato vam sada pišem i dajem multi funkcionalan recept. Pitate se kako multi funkcionalan? Jednostavno je za napraviti, toliko jednostavno da bi ga i dete od 6 godina moglo napraviti. Može da se pravi na roštilju, tiganju ili u rerni. Jedu ga i vegeterijanci i karnivore. Ukusno je, a ne deblja. Slaže se uz sve druge priloge, mesa, ribu, salate… Treba li još da hvalim.

Potrebni sastojci:

  • šampinjoni većeg klobuka (sami odredite količinu)

  • sir mocarela

  • beli luk

  • origano

  • puter

  • začin C ili so i biber

Postupak:

Očistite pečurke i odstranite stabljiku. U klobuk sipajte malo začina C (na vrh kašičice) ili posolite i pobiberite, ako baš niste ljubitelji pojačivača arome. Sipajte isto toliko origana. Naseckajte beli luk na sitno i rasporedite ga (po ukusu) unutar klobuka. Mocarelu isecite na komade, tako da njima zatvorite pečurku. Pecite na malo ulja. Kada pečurke promene boju, odn. malo potamne, stavite malo putera i poklopite kako bi se mirisi i ukusi lepo spojili. Uživajte u ovom fenomenalnom prilogu.

Prijatno!

2 thoughts on “Mocarela pečurke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s