Uradi sama: Mašna od kose

Lepe stvari se uglavno slučajno pronađu, baš kao ovaj tutorijal za prelepo sređenu kosu u obliku mašne.  Pronašla sam ga na blog-u posvećenom kosi i make up-u, hairandmakeupbysteph.com. Drage dame sa dugom i lepom kosom, uživajte praveći mašne.

1. Počnite tako što ćete uzeti deo kose sa svake strane glave. Što veći deo kose uzmete, veća će mašna da bude.

2. Vežite ta dva dela zajedno u presavijeni konjski rep. Ne treba da izvučete krajeve repa, baš kao što je prikazano na desnoj slici.

3. Razdelite kosu repa na dva dela i jedan zakačite šnalom da vam ne smeta.

4. Koristeći svoje prste raširite kosu i pritisnite kosu uz glavu. Kosu uhvatite jednom šnalom od gore ka dole i jednom od dole ka gore.

5. Ponovite to i na drugoj strani da biste završili oblik svoje mašne.

6. Pokupite preostale krajeve konjskog repai obmotajte ga preko gumice da je sakrijete. Pričvrstite krajeve šnalom ispod mašne.

Mašna je gotova!

Advertisements

8 thoughts on “Uradi sama: Mašna od kose

 1. Ova mašnica tj. frizura mi se tako sviđa da sam ju odmah probala napraviti. Samo što ja imam kovrčavu kosu pa to nije baš dobro izgledalo jer kovrče strše na sve strane. No, čim izravnam kosu, opet ću raditi ovu frizuru. Ako nađeš još koji tako dobar tutorijal molim te stavi ga ovdje :). Prekrasno stvarno, rijetko koju frizuru poželim odmah isprobati 🙂

  • Odlična mi je i ova druga frizura ali mašnica mi je i dalje draža. ja baš nisam neki ekspert za izradu frizura tako da mi je bitno da je izrada što jednostavnija. Jedino kod ove mašne nisam uspjela na kraju lijepo prebaciti pramen oko gumice da se sakrije, smetale su špangice..ne kižim kako je ta cura uspjela taj pramen prebaciti baš tako na sredini.
   Blog još nisam detaljnije pogledala jer nisam doma, ali kad se vratim budem 🙂

 2. Pisala sam dugi komentar i sad vidim da se očito nije objavio – kao odgovor na ovo što si mi napisala. Ajde onda da ukratko još jednom ponovim..
  Ja nisam baš neki stručnjak za raditi frizure i zato mi je bitno da je postupak izrade što jednostavniji. Vidjela sam i ovu drugu frizuru ali i dalje mi je draža mašnica, osvojila me :))
  Nego, samo mi jedno nije jasno kod mašnice – kad se na kraju mora pramen prebaciti preko gumice da se sakrije.. meni to nije tako lijepo ispalo jer su mi smetale špangice.. a vidim da su oni baš na sredini lijepo prebacili taj pramen..
  Nisam još stigla pogledati taj blog jer nisam doma ali kad se u ponedjeljak vratim budem ga detaljno istražila :))

  • Zeza ovaj WP. Nisi jedina kojoj neće da prihvati komentar. Ali evo oba su tu.
   Što se tiče hvatanja krajnjeg repića, tu ti ne mogu pomoći, ja imam kraću kosu. 😦 Ovim člankom samoj sebi vadim mast. Hahahahahaha.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s