Jesenja salata sa pasuljem

Došla je jesen, u čudno toplom obliku, pa sa njom i neki jesenji ukusi. Ako volite salate, nešto malo punije, bogatije ukusom i teksturom, onda je ovo salata za vas. Povrćna salata je uvek šarena, baš kao i ova, ali upravo to dodaje celokupnom utisku onome ko je jede. Puna vitamina i vlakana, kao stvorena za sve one koji su slabijeg imuniteta.

Potrebni sastojci:

  • 200-250 g meksičkog salatnog pasulja

  • 1 glavica luka

  • 3 čena belog luka

  • jedna srednja tikvica

  • 2 crvene paprike

  • svež peršun (po potrebi)

  • nekoliko kiselih krastavaca

Od začina: ruzmarin, origano, so, biber, tucana paprika, kašika soka od limuna ili limete  i naravno ulje.

Postupak:

Stavite pasulj da se kuva, treba mu oko 2.5 sata. Naravno proverite da vam pasulj bude lep i kremast, kao kuvan kesten. Naseckajte glavicu luka i na malo ulja je zdinstajte u dubljem tiganju, pa dodajte, ne preterano sitno, naseckan beli luk. U to dodajte oguljenu i narendanu tikvicu. Stavite sve začine. Naravno sve po ukusu. Paprike ispecite i ogulite, verovatno već imate pripremljene paprike u zamrzivaču. Ako vam se to ne da raditi, možete staviti i kupovne paprike iz tegle. Isecite paprike na trake i stavite u tiganj. Promešajte. U sve to stavite proceđen pasulj. Dodajte sok od limuna ili limete.  Već sad je odličan ukus, ali ako volite svežije ukuse, onda u to dodajte naseckan peršun i kisele krastavčiće.

Prijatno!

2 thoughts on “Jesenja salata sa pasuljem

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s