Moj doprinos za decu Svratišta

Pretpostavljam da će mnogi da prave radove za manju decu, zato sam se ja odlučila da usrećim neke tinejdžerke. Napravila sam drečavu kapu, trouglasti i rolka šal. Nadam se da će im se svideti, baš kao što će ih i grejati u hladnim danima.

A moje dete je ovako zamislilo fotografiju. Kao poklon od Deda Mraza.

Finalni radovi su pomoć mog dobrog “vilenjaka”.

Da li i Vi učestvujete u ovoj akciji?

Advertisements

8 thoughts on “Moj doprinos za decu Svratišta

 1. Ovo je redak vilenjak uhvaćen okom kamere 😉 Sladak je skroz!
  Mi smo uključeni u slične akcije na lokalu- nemamo svratište, ali zato na žalost, ima puno dece sa sličnim potrebama…..

  • Hvala. 🙂 To je mamino sve na svetu.
   A sto se tice tezine zivota u Srbiji. Svakim danom sam svesnija okoline i primetila sam da je situacija u drustvu bas teska. Ljudi nemaju sta da jedu, obuku, gde da zive, i onda se mislim, a sta jos mogu da ucinim. I bude mi jasno da sama ne mogu bog zna sta. 😦

 2. U pravu si…sve je teže 😦 Neko je rekao da je svaki čovek ostrvo, što mislim da nas uči da smo mali, nebitni i da ne možemo mnogo da promenimo. Ne znam da li sam u pravu ili sam optimista kad mislim da to nije tako. Dizanje svesti što mnogi blogeri rade (poput Nebojše, Nedodjije..) samo su korak ka tome da svako sam za sebe ne može ništa, ali da svi zajedno možemo mnogo. Ako svojim tekstom podstakneš samo još jednu osobu da uradi slično- mislim da si uradila mnogo! A gde je tu ono što od malih nogu usađuješ svom sinu? 🙂

  • Trudim se da sirim pozitivno misljenje i zelju za akcijom. Apatija i odustajanje je rak rana ovog drustva.
   Sin je za sad najbolji ucenik, ali videcemo koje lekcije ce da prihvata kad krene u skolu. 🙂

 3. Bravo! Sve je prelepo! I mi smo se priključili akciji. Tetka štrika 🙂 a ostali skupljaju garderobu. Svako neka uradi koliko može i šta može i to je onda veliki blagoslov za sve nas zajedno.

  • Poštovana Milice, ovo je sve pravljeno davno i odokativno. Sećam se da je šal bio dugačak 150 cm. Ova kapica ti je obicna kapica. Izradi uzorak od vunice koju imaš. Vidi koliko ti je petlji potrebno za veličinu glave koju si premerila. Ako ti je obim glave 54 recimo, a imaš 22 petlje za 10 cm, onda ti je to 118, ali… pošto ti treba ponavljanje od 8 petlji radi sužavanja kapice, onda nanižeš 120 petlji. Praviš donji deo kao običnu ranflu, 2 pravo 2 krivo, dok ne napraviš po svojoj želji. Onda nastaviš samo pravo dok ne dođeš do nekih 15-17 cm dužine. Tada počinješ da sužavaš. Radiš 6 petlji pravo, pa dve zajedno. Sledeći red samo pravo, pa ponovo sužavanje. 5 petlji pravo, pa dve zajedno. I radiš sve dok ti na iglama ne ostane par petlji kojima ćeš da završiš kapicu. Nadam se da sam ti bar malo pomogla. Srećan rad. Pozdrav.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s