Tutorijal: kopčanje prijateljske narukvice

Pronašla sam odličan tutorijal za uredno i lepo kopčanje prijateljske narukvice. Ovom kreativnošću sam se davno bavila, ali znam neke nove klince koji se okušavaju s ovim danas, pa evo da podelim svoje otkriće s njima.

1

1. Izaberite koje boje ćete koristiti za svoju narukvicu. Treba da vam prva nit bude duža od ostalih niti, jer ćete njom da pravite deo za kopčanje. U ovom tutorijalu to je roza nit.

2

2.Presavijte svoje niti na pola, te pronađite njihovu sredinu. Sada tu sredinu pritisnite na način kako to inače radite, ali budite sigurni da vam je prva nit i dalje prva. U ovom slučaju je to i dalje roza nit.

3

3. Sa vašom prvom niti, napravite prednji čvor (forward knot), oko svih niti.

4

4.Sad napravite zadnji čvor (backward knot), sa istom niti. Ovde pogledajte kako se rade četiri vrste čvorića.

5

5. Ponavljajte ove vrste čvorića dok ne dobijete željenu dužinu za kopčanje. Potrebno je da se nit kojom ste pravili čvoriće nađe sa leve strane .

6

6. Kad ste odradili levu stranu, vreme je da to isto uradite, ali na denoj strani. Početna pozicija prve niti, sada je sa desne strane. Samo što u ovom slučaju počinjete sa zadnjim čvorom, pa tek onda sa prednjim. Znači s desne strane je sve obrnuto. Napravite odgovarajuću dužinu. Nit kojom ste pravili čvoriće sada treba da se nađe sa desne strane.

7

7. Kada ste završili, presavijte dobijeno u petlju, tako da se krajevi čvorića dodiruju. Naravno vodite računa da su vam sve boje niti pravilno raspoređene.

8

8. Sada možete raditi svoju narukvicu.

via

Advertisements

One thought on “Tutorijal: kopčanje prijateljske narukvice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s