Crnac bez jaja

savrsen_cokoladni_kolac

Savršen čokoladni kolač, bez jaja i muke. Brzo se pravi, a još brže pojede. Recept sam pronašla ovde. Odmah sam ga isprobala i dobila savršene reakcije od porodice.

SASTOJCI ZA BISKVIT:
  • 3 jogurta (3×180 g)
  • 300 g pšeničnog glatkog brašna tip 550
  • 250 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 25 g kakaa
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • maslac za premazivanje tepsije
SASTOJCI ZA GLAZURU:
  • 150 g maslaca
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 120 g šećera
  • 120 ml mleka
PRIPREMA:

Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu mešajte mikserom 2-3 minuta.
Smesu izlijte u tepsiju veličine 20×30 cm prethodno premazanu maslacem i pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Maslac otopite, maknite s ringle, umešajte čokoladu nakidanu na kockice, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

15 thoughts on “Crnac bez jaja

  1. Mene interesuju ove kuglice koje su poslužile za dekoraciju:da li tako nešto ima ime i gde ima da se kupi ? (skoro sam imala ideju da kupim neki od onih trouglastih voćnih jogurta samo zbog njih)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s