Pleteni Uskršnji Zeka

        pleteni_zeka

Neverovatna pletena igračka napravljena od pletenog kvadrata. Zečić kojim možete obradovati svoje male ukućane za Uskrs. Ovaj jednostavan tutorijal sam pronašla na blogu lebenslustiger.com, na kome ima mnoštvo drugih kreativnih ideja i tutorijala.

pleteni_zeka1

Prvo ispletite svoj kvadrat glatkim bodom, u slučaju Anette on je veličine 26cmx26cm, a zatim ga pomoću špenadli obeležite kao što je na ovom crtežu.

pleteni_zeka2

Pomoću nekog konca opšijte polukružni deo od mesta A do A’, kao što je prikazano na gornjoj fotografiji desno.pleteni_zeka4

Spojite krajeve konca i zavežite u čvor. Napunite repić vunom ili nečim sličnim, pa zašijte duž otvora.

pleteni_zeka5

Zatim, počevši od tačke B ušivajte duž ruba, dok se tačke A i C ne spoje. Formirana je jedna prednja noga. Ponovite to isto za drugu prednju nogu.  Sledeće su zadnje noge. Počnite od tačke E šijući duž ruba dok se ne spoje tačke F i D.  Isto uradite i sa druge strane.

pleteni_zeka6

Popunite zeku ni previše ni premalo…pa lepo rasporedite punjenje u prednje i zadnje noge. Ušijte stomačić. Namestite zadnje noge kao na slici gore desno, pa zašijte sa par kopči. Zečić poprima lep oblik, zar ne?

pleteni_zeka7

Nedostaju još samo uši. Nanižite 5 petlji, pletite par redova, opet glatki bod. Nakon 6 redova, počnite da oduzimate petlje, odnosno da pletete dve zajedno. 1 za svaki početak reda. Na kraju da budu 2 petlje, da napravite lep vrh. Napravite takva dva uvceta, jel’. Učvrstite ih špenadlama, pa ušijte za glavu. Repić može da bude krzneni ili vuneni.

pleteni_zeka8

Nisam li sladak?

Advertisements

4 thoughts on “Pleteni Uskršnji Zeka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s