Beli breg

beli-breg

Treba li vam brz slatkiš za veći broj degustatora, onda je ova torta savršen izbor. Meni je ispala malo nakrivo, jer sam je pravila brže bolje, zajedno sa svojim sinom. Sin me zeza da nismo pravili oblik piramide, već krivi toranj. Oblik nije toliko bitan, jer ukus nadoknađuje sve.

Potrebni sastojci:

  • 40 komada plazma keksa
  • 1 puding od vanile
  • 1 puding od čokolade
  • 250 g maslaca
  • mleka koliko treba za puding + još 1-2 dcl za umakanje keksa
  • šećera koliko piše na pudingu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 veće ili 3 manje banane
  • 2 šlaga

Postupak:

Izvaditi maslac iz frižidera da omekša. Skuvati pudinge kako piše na kesicama. Ostaviti ih da se ohlade, ali povremeno promešati, da se ne stvara kožica na površini. Kada se pudinzi ohlade, u svaki umutiti razmućenih 125 g maslaca. Treba dobro umutiti dva krema. U 2 dcl mleka staviti vanilin šećer da se otopi. U tom mleku namakati keks, ali da ne bude premekan, pa redati 4×4 keksa. Premazati prvo čokoladnim kremom. Naseckane banane na kolutiće poredati po kremu. Još jedan sloj čokoladnog krema, pa onda keks (3×4). Sledeći je vanilin krem, banane, vanilin krem i keks (2×4). Zatim krem od čokolade, banane, krem od čokolade i keks (1×4). Premazati ceo kolač ostakom krema. Ostaviti u frižideru da se stegne. Posle 2 sata umutiti šlag i premazati preko cele torte.

2 thoughts on “Beli breg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s