Ravellenic Games – Olimpijske igre za pletilje

opusti_seOdavno se nisam oduševila nekim takmičenjem, kao sad. Portal za pletilje Ravelry organizovao je i ove godine takmičenje za sve ljubitelje ove aktivnosti, a iste postoje od 2008. godine. Cilj svega je dobra zabava, učestvovanje i mnogo gotovih i lepih radova. Pletilje iz raznih država oforme svoje ekipe, mada ima i onih koji učestvuju individualno. Srbija ima i ove godine svoju ekipu, u kojoj i moja malenkost učestvuje. Ima nas preko dvadeset sa svih strana Srbije. Pozitivne smo i humor pršti na sve strane. Svaka je prijavila bar po jedan projekat za takmičenje. Neke su se odlučile da prave nešto jednostavno, kao što su kapice ili čarapice, dok ima i onih koje su se opredelile za komplikovanije radove, džempere, čipkaste šalove i marame. Zamislite samo kako to izgleda. Svaka žena zavaljena na svojoj omiljenoj fotelji, prati na TV-u klizanje ili šta već voli i u isto vreme pletenjem učestvuje u igrama za pletilje. Živele Ravellenic Igre!

Za takmičenje može da se prijavi i više radova, baš kao i davno započeti projekti koji su dugo čekali u nekom kutku na svoj svečani kraj. Upravo takav jedan šal sam i ja prijavila. Počela sam ga prošle godine, ali zbog svoje komplikovanosti, počeo je da mi bude teretan, pa sam ga odložila za neke druge dane, da ga se malo uželim. Iskoristila sam ove igre da probudim svoj takmičarski duh i pružim šansu ovom šalu da ugleda svetlo dana kao celovit i koristan komad odeće.

sal_puloverBiće to 2 u 1 šal koji može da se pretvori u prsluk. Nadam se da ću postići zacrtano. Predivo za ovaj šal sam nabavila kod Prediva Alisa, već dosta davno. Kupila sam ga podosta i od njega sam isplela mnoštvo radova, ali kako nikad nisam isplela nešto za sebe, odlučila sam da si napravim nešto funkcionalno i lepo. Heh, nisam očekivala da će sama izrada ovoliko da potraje. Pošaljite mi malo pozitivne energije da ga završim i obučem pre nego što igre završe.

Drugi rad koji sam prijavila, a prvi završila, je preslatka kapica koju sam pronašla na savršenom Purl Bee site-u. Napravila sam ih nekoliko za poklon dragim ljudima, tačnije njihovoj deci. Pošto mi je bilo lepo dok sam plela ove kapice, odlučila sam da napravim još jednu kapicu za tek rođenu bebicu Unu. Odmah sam je prijavila. Vuna koju sam namenila za ovaj projekat je kupljena kod Vunice i pletiva, ali zbog nevremena u Vojvodini, nismo uspele da napravimo razmenu dobara. Srećom, vreme se prolepšalo i vuna mi je stigla na sam dan početka igara. Neko gore me stvarno voli. Hvala.

Evo ovako izgledaju kapice koje sam isplela. Treća je “takmičarska” i napravljena je od prelepe bukle vune u ljubičastoj boji. Prva i druga su odlično poslužile za vežbu, što će reći da sam ozbiljno trenirala.

Advertisements

13 thoughts on “Ravellenic Games – Olimpijske igre za pletilje

  1. Hej, pa ovaj šal-prsluk izgleda pravo. Kad vidim ovako tanke igle i “vunicu” nije mi lako i odmah ti se divim jer će da potraje. Čini mi se da će ti se isplatiti. Samo naprijed!

  2. Sviđa mi se šal 2u1, da li može kroj? Upravo radim šal-kapuljaču, malo pletem, više param jer mi se žica vrti pa se vrti i pletivo, ali mislim da je sad dobro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s